{ "type": "identify", "data": { "id":"", "user": { "email": "", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "", "memberTypes": "guest" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
mobile-logo desktop-logo

Düğün Seti Seçmenin Püf Noktaları Nedir?

Düğün sezonu yaklaşırken, gecenin göz kamaştıran başrolü olacak gelin adayları için gelinlik, saç ve makyaj uyumu ne kadar önemli bir detay ise gelinin düğünde ne takacağı da aynı öneme sahiptir. Gelinliğinizi tarzınızı yansıtan mücevherlerle mükemmelleştirmek için Atasay’da gelinlere özel olarak tasarlanmış gelin takı setlerini inceleyebilirsiniz. Gelinlik seçiminize uygun, modern veya klasik tarzda zarif bir kolye, uyumlu küpeler ve bileklik gibi detaylarla gelinliğinizin göz alıcılığını bir adım öteye taşıyabilirsiniz.


Her detayı ayrı bir heyecan taşıyan düğün hazırlıkları, mekan seçiminden gelinlik ve mücevher uyumuna kadar her şeyi kapsayan bir süreçtir. Tüm gözlerin gelin ve damatta olacağı bu özel günde gelinin tercih edeceği düğün seti de oldukça önemlidir. Çünkü gelinliğiniz ne kadar güzel, özel ve modern olursa olsun sadece bir kez giyebiliyorsunuz; mücevherleriniz ise neredeyse bir ömür boyu sizinle kalacaklar. Gelinliğinizin modeli, kesimi ve detaylarına uygun olarak seçeceğiniz düğün seti ile kusursuz bir gelin olabilirsiniz. 2023 düğün mücevherleri trendlerinde ise çoğunlukla başrol kolye ve gerdanlıkların oluyor. Bunun yanı sıra en trend takılar arasındaki geometrik şekilleri 2023 yılında da görmeye devam edeceğiz.

Düğün Seti Nasıl Seçilir?

Düğün seti seçerken ayrıntılara dikkat ederek, gelinin tarzına uygun seçimler yapmak önemlidir. Gelin, gelinlik ile mücevherlerin uyumu sayesinde daha çok ön plana çıkar. Düğün seti seçimlerinde dikkat edilmesi gereken adımlar arasında:

 

●      Gelinliğin modeli,

●      Gelinlik kesim detaylarının neler olduğu,

●      Saç modelinizin nasıl yapılacağı,

●      Nasıl bir duruş sergilemek istediğiniz gibi noktalar yer alır.


Bu önemli ayrıntıların ardından; gelinlik ve saç modeline karar verdikten sonra geriye ayakkabı seçimi ve takılar kalır. Düğün setlerinin yatırım için olanları ayrı tutulduğunda takı olarak tercih edilenlerinin daha bir özenle seçildiğini görebiliriz. Geriye kalan modeller yatırım veya hediye amacıyla alındığından tercih edilme oranı diğerlerine göre oldukça azdır. Düğün, nişan ya da söz merasiminde aksesuar olarak seçilenlerin daha farklı ve özenli olması istenir. Dikkatleri üstüne toplayan ve gelinlikle uyumlu olan düğün setlerinin genel anlamda gelin adayları tarafından daha çok sevilerek kullanılıyor. Pırlanta ve inci setler de en çok beğenilen ve zamanın da ötesinde kullanım imkanı tanıyan modeller arasında kendini gösterebilirler.

Pırlanta Düğün Seti Modelleri

Her ortamda göz kamaştırıcı taş detayları ile öne çıkmayı başaran pırlanta düğün seti modeli, şüphesiz her kadının vazgeçilmez tercihlerinden bir tanesidir. Şıklığını sadelikle buluşturmak isteyen kadınlar için tasarlanmış pırlanta düğün seti modelleri, gelin adaylarının benzersiz kuğu güzelliği yakalamasına destek oluyor. Mücevher kombinlerinin tamamlayıcısı olan kolye, yüzük ve küpeler düğün setlerinin tasarım çizgisine uygun şekilde yapılır. Pırlanta düğün seti modeli, son dönemlerde güpür detaylı gelinliklerle sıklıkla kombinlenerek kullanılıyor. Trendlere uyumlu ve modern bir gelin olmak istiyorsanız, pırlanta setinizi dantel kumaş gelinlik modelleri ile kullanarak muazzam bir şıklığa kavuşabilirsiniz.

Altın Düğün Seti Modelleri

Mücevher modasına uyumlu olarak çeşitlilik gösteren altın düğün setleri, usta işçilikleri ve modern dokuları ile kadınların her sezonda tutkusu olmayı başarıyor. Altın mücevher seçiminde balıksırtı, tuğra gibi daha pek çok estetik işlemeler bulunmaktadır. Düğün, söz ve nişan gibi özel merasimlerin vazgeçilmezi olan set modellerinde, son dönemlerde taş eklemeleri de bir hayli dikkat çeken detaylar arasındadır. Doğal taşlarla süslenen mücevherler ile zarif bir görünüme kavuşabilirsiniz. Mevsimlere ve modaya uyumlu renkli taşlarla tasarlanmış takılar, kır konseptine hitap eden prenses kesim gelinlik modelleri ile kolaylıkla kombin ediliyor. Prenses gelinlik modeli içerisinden seçiminizi yapabilir ve zarif görünümlü ince düğün setleri ile buluşarak göz kamaştırıcı bir güzelliğe kavuşabilirsiniz.


Düğün Setlerinin Önemi

Kombinlerin en önemli tamamlayıcısı olan mücevherler düğün merasimleri söz konusu olduğunda da aynı öneme sahiptir. Ayrıca en özel zamanlarda kullanılacak olması gelinliğin yanındaki değerine daha da çok değer katar. Bunun için düğün setleri seçiminde zevkiniz ile tarzınızın uyumunu yakalamaya çalışmak en doğru seçim olacaktır. Düğün setlerini düğünden sonra da her kombinlediğinizde, hayatınızın en özel gününü yansıttığını hissedeceksiniz.

 

En özel gününüzde sizi yansıtacak mücevherleri seçmek için Atasay tasarımlarını www.atasay.com ve Atasay mağazalarında inceleyebilirsiniz.